annonse

Holdt det gående siden 1989

6-13 ÅR
6-13 ÅR: Jan Erik Svanberg-Borgersen (innfelt) og Begby IL spanderer påmeldingsavgiften når Romjulscupen går av stabelen i Borgehallen for 30. året på rad. Klubbens 05-kull deltar for siste gang (Foto: Dag Magnus Nielsen)

- I romjula er det mange unger som går og kjeder seg. Julegavene er pakket opp, mange av vennene er bortreist, og skiføret er det så som så med, sier Jan Erik Svanberg-Borgersen, cupgeneral de sist 25 årene.

  • Dag Magnus Nielsen

I år har Begby IL’s Romjulscup 30 årsjubileum, og så langt har 82 lag med spillere mellom 6-13 år meldt seg på

Gratis

- Siden vi har jubileum må vi slå litt på stortromma, så i år har vi tatt bort påmeldingsavgiften, forteller Svanberg-Borgersen, og legger til:
- På det meste har vi hatt 98 lag. Vi håper på ny rekord og over 100 lag denne gangen, men det skal nok holde hardt.

Mange cuper

- Det har etter hvert blitt mange cuper å velge mellom for fotballklubbene, så jeg merker at vi må jobbe litt hardere nå enn tidligere for å få med mange lag.
- Men det er absolutt verdt den ekstra innsatsen. Romjulscupen har vært en av bærebjelkene til Begby IL i tre tiår, og er en god tradisjon vi ønsker å ta vare på.

Kiosken uhyre viktig

Cupgeneralen forteller at en viktig del av inntektene klubben genererer i løpet av cupen kommer fra kiosken.

- Kommunen hadde egentlig satt bort kioskdriften til en arrangør som skulle drive året rundt, men det gikk ikke så bra siden den aktøren gikk over ende. Jeg vet det arbeides med å få på plass en ny kiosk-driver i Borgehallen, noe som vil være synd siden en stor del av inntektene til klubbene kommer fra kiosksalget.

- For vår del kan jeg si at dersom kiosken forsvinner, forsvinner også Romjulscupen, avslutter Svanberg-Borgersen.