annonse

Hvaler og Fredrikstad: Hyttedrømmen trenger ikke koste flere millioner!

Solgt
Solgt: Hytta på stor selveiertomt på Kirkøy ble markedsført med en prisantydning på kroner 640 000. Nå er den solgt! (Foto: FOSS & CO EIENDOMSMEGLING)
Slevik
Slevik: I prospektet til fritidsboligen på Slevik står det at hytta innvendig har en eldre standard. Men kort vei til badestrender, og en prisantydning på 1 150 000 kroner. (Foto: DNB EIENDOM)
INDRE ØSTFOLD
INDRE ØSTFOLD: Med pågangsmot og arbeidslyst kan denne hytta i Båstad være muligheten til å bli eier av egen fritidsbolig. Prisantydning 390 000 kroner. (Foto: PRIVATMEGLEREN INDRE ØSTFOLD)
: (Foto: )

Selv om høsten virkelig har meldt sin ankomst har ikke potensielle hyttekjøpere på Hvaler og i Fredrikstad gått helt i vinterdvale.

  • Tomm Pentz Pedersen

På finn.no annonseres det nå 21 fritidseiendommer i Fredrikstad og 4 på Hvaler. Hytta i Urdalsveien 17 på Kirkøy ble markedsført med en prisantydning på 640 000 kroner, 27 kvadratmeter og en eiet tomt på 1,2 mål. Nå er hytte med gangavstand til badeplass i ferieparadiset Hvaler solgt!

Fra 1,1 til 18 millioner

Billigste hytte i vårt distrikt nå er en hytte på Slevik med tre soverom, bruksareal på 52 kvadratmeter og prisantydning 1 150 000 kroner. Dyreste er en herskapelig prakteiendom ved innseilingen til Hankø, med egen strandlinje, flott utsikt og privat brygge. Festeavgiften er 14 000 kroner i året for den 6,5 mål store tomta, men det blir selvfølgelig småpenger i regnestykket ved kjøp av en eiendom med prisantydning på 18 millioner kroner.

Har du ikke et absolutt behov av å kjenne saltvann mellom tærne, og hyttebudsjettet er trangt, kan det være lønnsomt å vende blikket innover i fylket. Ikke langt fra vannkanten til innsjøen Øyeren i Glomma-vassdraget kan du sikre deg et oppussingsobjekt på 50 kvadratmeter til 390 000 kroner, med strandrett. Men arbeidslyst og snekkerbelte intakt bør nok være en forutsetning.

Tomt med sjøgløtt til 750 000

Har du planer om å sette opp egen hytte, uten å kjøpe fritidsboligen regulert i et område av en utbygger, er tilbudet tynt i begynnelsen av november. Det er kun to tomter som markedsføres nå på samme nettsted. For 800 000 kroner pluss avgifter selges en tomt på nesten 2 mål i et etablert hytteområde på Skjellum i Onsøy. På Røsseberget i Hvaler kommune markedsføres en eiet tomt på hele 2,5 mål til 750 000 kroner. I prospektet heter det; Røsseberget, Kirkøy i et felt avsatt til fremtidig fritidsbebyggelse er det romslig mellom hver hytte. Feltet ligger på høyden av berget og har en fin utsikt over omgivelsene, samt sjøgløtt mot øst gjennom juvet.

Fjellet lokker også mange

I Hol i Hallingdal koster fjellhytter i snitt 3,0 millioner kroner, mens man i Kåfjord i Troms kun må ut med 319.000 kroner. De to kommunene troner i toppen og bunnen av Statistisk sentralbyrås (SSB) september-oversikt over prisene på fjellhytter, basert på salg i fireårsperioden 2014–2017.

– Av de i alt 25.000 fjellhyttene som ble omsatt i fritt salg i årene 2014–2107, ble nesten 10.000 hytter solgt for under en million kroner. Knapt 700 hytter kostet mer enn 5 millioner kroner, skriver SSB i sin gjennomgang av tallene.

Åremålsleie et alternativ?

Sett igjen ski, svømmeføtter, sengetøy og suppeposer. Kom og gå når du vil, uten å bestille på forhånd. Kan åremålsleie oppfylle hyttedrømmen – uten at du må arve eller vinne i lotte først?

– Åremålsleie gir deg en fantastisk mulighet til å finne ut om hyttelivet er noe for deg, uten at du trenger å gå i banken og be om lån, sier Mette Karlsrud Stene-Johansen, redaktør i magasinet Hytteliv til NTB.

– Det er jo kjedelig å finne ut at du ikke trives så godt på hytta – eller i området, etter at du har brukt en masse penger på å kjøpe en eiendom, påpeker hun.