annonse

I spissen for rødgrønt flertall

HVORFOR BYTTE TIL BLÅTT?
HVORFOR BYTTE TIL BLÅTT?: - Vi mener de rødgrønne har gode sjanser til å vinne valget i Fredrikstad om et år. Dette fordi Ap/SV/Sp/Bymiljølista har fått til svært mye siden 2011, hevder Vidar Schei og Malin Krå Simonsen som begge skal fronte rødgrønn-kampanjen fra 15. oktober fram mot valget neste høst. (Foto: Arne Børresen)
SKAL MOBILISERE
SKAL MOBILISERE: Malin Krå Simonsen er ansatt som prosjektleder for «Rødgrønt Fredrikstad og Hvaler 2019». (Foto: )

Hun har vært valgkampmedarbeider for Jonas Gahr Støre, Malin Krå Simonsen. Nå trår 25-åringen til som prosjektleder for Rødgrønt Fredrikstad og Hvaler 2019.

  • Arne Børresen

– Jeg er ansatt i en 60 prosents stilling fram til utgangen av september neste år. Oppdraget er å bidra til at Ap, SV, Sp, Bymiljølsita og Rødt vinner kommunevalget i Fredrikstad og på Hvaler forteller Krå Simonsen om jobben hun har fått hos LO Fredrikstad.

Vil rekruttere «arbeidsfolk»

For tredje gang siden kommunevalget i 2011 går det lokale LO tungt inn i valgkampen. Mange vil mene at det er nettopp rødgrønn-kampanjene som har sikret Ap-fløya solide flertall både i 2011 og 2015.

– Vi har fått en del kritikk, ikke minst fra Frp, om at vi bruker LO-medlemmenes penger på å jobbe for partiene på venstresida. Men dette bør egentlig ikke overraske verken Frp eller andre borgerlige partier. Vi har jo et vedtak i LO-kongressen som går på at vi ønsker å støtte partiene som er opptatt fellesskapet, den offentlige bærebjelken og styrkingen av velferdsstaten. Vi effektuerer bare vedtaket, påpeker Vidar Schei.

– Hvordan skal Nygård & Co vinne valget?

– Vi skal gjøre som vi har gjort før - reise ut å besøke flest mulig arbeidsplasser, snakke med de tillitsvalgte og lete opp enda flere vanlige arbeidsfolk som har lyst til å stå på en av partienes lister. Jeg er selv veldig opptatt av at «mann i gata» får en mulighet i politikken. Derfor er det flott at vi nå har funnet opp til flere tradisjonelle arbeidsfolk som vil være med på rødgrønn-partienes lister, understreker Schei.

– Dagsavisen avslørte etter valget sist høst at Frp har flere «arbeidere» på Stortinget enn Frp; hva sier dere til det?

Malin Krå Simonsen: -Vi må få økt andelen vanlige arbeidsfolk. Men dette er både Jonas Gahr Støre og vi som jobber lokalt veldig opptatt av å få gjort noe med.

Nesten 50 prosent

15. oktober går startskuddet for rødgrønt Fredrikstad og Hvaler 2019. Da kommer Hans Olav Lahlum - kjent SVer (og sjakkspiller) og Kristin Sæther fra Landsorganisasjonen sentralt til såkalt kick-off på Hotel City.

– Her vil vi samle flest mulig tillitsvalgte og medlemmer av rødgrønn-partiene til et dra-i-gang møte. Det bør bli fullt hus! smiler Schei og Krå Simonsen.

– Høyre er ferdig med nominasjonen og ordførerkandidaten Velgaard mener han har gode sjanser til å vinne valget?

Schei: – Vi har fått med oss det. Men hvorfor skal vi bytte ut Jon-Ivar (Nygård)? Det er jo ikke uten grunn han har fått nesten 50 prosent av stemmene ved to valg etter hverandre? Nei - når en ser hva de rødgrønne har fått utrettet innenfor skole, oppvekst, på næringslivssida osv. så er det ingen grunn til å skifte til blått, sier LO-lederen som også regner med at partiet Rødt kommet sterkt inn i rødgrønn-grupperingen denne gangen.