annonse

Jøtul får ny eier

JØTUL
JØTUL: (Foto: ERIK WIGGO LARSEN)

Nytt oppkjøpsfond kjøper den norske ovnprodusenten på Kråkerøy melder na24.

  • Tomm Pentz Pedersen

Prisen som oppkjøpsfondet Ratos selger Jøtul for er 360 millioner kroner. OpenGate Capital, som altså kjøper Jøtul, er et annet oppkjøpsfond. 

Går det frem av en pressemelding fra Ratos.

- Etterspørselen har vært volatil og det har vært en negativ utvikling i løpet av perioden som Ratos har eid selskapet og det har derfor vært  lite tilfredsstillende salg og inntjening. Tiltakene gjennomført i løpet av de siste tre årene har forbedret effektiviteten betydelig og redusert kostnadsbasen, sier investeringsdirektør Johan Rydmark i Ratos til nettavisen.

Over en milliard kroner til forskning i næringslivet

130 bedrifter får til sammen over en milliard kroner til forskning. Slik vil regjeringa styrke innovasjon og bidra til nye arbeidsplasser i norske bedrifter, skrev departementet i en pressemelding søndag.

– Med disse pengene skal bedriftene utvikle ny kunnskap og nye produkter. Vi støtter mer klimavennlige løsninger, bedre og mer bærekraftig utnyttelse av ressursene våre og mange produkter og tjenester som kommer forbrukerne til gode. Forskning skaper store verdier, og kan til og med redde liv, sier forsknings- og høyere utdanningsminister Iselin Nybø (V).

Jøtul Fredrikstad fikk støtte til prosjektet: «AEOLUS - Novel combustion air supply regulation systems for increased robustness of wood stove operation and maximum thermal Comfort»

annonse