annonse

Karnevalsfest i flere kirker førstkommende søndag

: (Foto: )

Søndag 11. februar inviterer flere kirker i Fredrikstad til karnevalsfest! Her blir det blant annet maskeverksted, ansiktsmaling, instrumentlaging og masse lek og moro for barna!

 – Karneval er opprinnelig en kirkelig tradisjon. Vi ønsker å fylle den med innhold og ta den tilbake, sier Ole Hauglum, kapellan i Kråkerøy kirke.

Programmet i Kråkerøy kirke består blant annet av verksted, der barna får lage både masker og rytmeinstrumenter.

Deretter blir det fargerik karnevalsgudstjeneste med klovn! Senere  blir det kirkesaft med deilige boller og morsomme leker for barn og voksne.

– Karnevalet har mange aspekter. Her kan vanlige mennesker kle seg ut som konger og prinsesser. En klovn som ikke snakker, bærer mye av budskapet i gudstjenesten – i dette ligger også en kritikk av kirkens makt.

– I karnevalet går noen inn rollene som superhelter. Andre er monstre eller hekser. De skaper både undring og beundring, men også frykt for det fremmede og ukjente, fortsetter Ole Hauglum.

Ansiktsmaling og pinata!

I Onsøy og Gressvik kirke kan man være med på ansiktsmaling, sambamusikk og sang. Barna oppfordres til å kle seg ut! Så blir det karnevalsgudstjeneste, påfulgt av kirkekaffe med pinata og kaker.

Også i Rolvsøy og Glemmen kirke blir det karnevalsgudstjenester 11. februar.

annonse