annonse

Minst 50 ansatte mister jobben på Øra

FLAGGER UT:
FLAGGER UT: Produksjonsavdelingen ved Barco (tidligere Projection Design) skal flyttes til Belgia. Etter det Demokraten erfarer vil minst 50 arbeidsplasser gå tapt.

Minst 50 ansatte ved Barco (tidligere Projection Design) mister jobben når produksjonen på Øra flyttes til Belgia i løpet av 2019.

  • Arne Børresen

Torsdag morgen kom tre representanter fra det belgiske Barco-konsernet til Fredrikstad for å informere om flytteplanene.

Kjøpt opp i 2015

På grunn av hektisk møtevirksomhet lyktes det ikke Demokraten torsdag formiddag å komme i kontakt med verken daglig leder Lars L. Lemhaug eller HR-sjef Marthe Falck Pedersen om de forestående flytteplanene. 

Imidlertid forteller en utenforstående kilde som kjenner Barco-konsernet godt at eierne lenge har syslet med planene om å flytte store deler av virksomheten hjem til Belgia.

- Dette grepet kommer neppe som noen overraskelse - ei heller på de som jobber ved avdelingen på Øra. Helt siden belgierne kjøpte Projection Design i 2015 og ga selskapet sitt eget navn Barco har det vært jobbet i kulissene for å få til en samlokalisering med hovedbasen i Belgia.

I en tid hvor ledigheten er stabilt høy ute i Europa - og lønnsbetingelsene dårligere enn i Norge - har det bare vært et tidsspørsmål før Barco-sjefene ville flagge ut her nord, sier kilden som selv er næringslivsaktør på Øra.

Heller ikke Barcos styreleder - nederlenderen Wim Victor Buyens - var torsdag formiddag tilgjengelig for å kommentere flytteplanene som nå rammer produksjonsbedriften i Habornveien hardt.

annonse