annonse

Musikalsk nasjonaldag i Glemmen kirke

17.MAI
17.MAI: Organist Trond Gilberg og fiolinist Tore Hovland inviterer Fredrikstad-folket til musikalsk 17. mai-feiring i Glemmen kirke. (Foto: Mia Gill Kristiansen)

Det er duket for en musikalsk festmeny når organist Trond Giberg og fiolinist Tore Hovland inviterer til lunsjkonsert på nasjonaldagen. Her vil du serveres kremen av norsk klassisk musikk, samt Vivaldi, uten å bli for mett til rømmegrøten! Skriver de glade musikerne i en pressemelding.

– Det er fint å gi Fredrikstad-folk tilbud om en klassisk konsert på 17. mai, sier Tore Hovland. – Det er jo så mye flott nasjonal musikk som kan berike denne dagen. Det vil vi gjerne bidra til.

Sammen med Trond Gilberg og pianist Liv Inger Sandhaug Sundt inviterer han til del to av serien på fire lunsjkonserter i Glemmen kirke under tittelen «Årstidene». Det er Antonio Vivaldis berømte fiolinkonserter som danner grunnlaget for konsertserien.

Norske danser

– Vi skal spille både kjente og mer ukjente norske danser av Edvard Grieg og Johan Halvorsen, forteller Trond Gilberg.

– En sats fra Griegs vakre fiolinsonate nr. 3 i g-moll er også med. Og så skal vi spille Seterjentens søndag av Ole Bull med både fiolin, klaver og orgel. Vi har i tillegg funnet plass til et mer moderne stykke av Fredrikstad-komponisten Trygve Madsen.

Konserten starter etter at barnetogene i sentrum er ferdig. Dermed kan man få med seg konserten på vei hjem eller på vei ut til middag.