annonse

Nå kan du sende post fra din egen postkasse

DIGITALT FRIMERKE:
DIGITALT FRIMERKE: Postbudet ditt kan nå ta med pakker og brev fra din egen postkasse, frankert med digitalt frimerke. (Foto: Erik Wiggo Larsen)

Postbudet ditt kan nå ta med pakker og brev fra din egen postkasse, frankert med digitalt frimerke.

  • Erik Wiggo Larsen

– Dette er et tilbud for dem som ønsker en enklere hverdag, og denne nye tjenesten bidrar til nettopp det, sier konsernsjef Tone Wille i Posten Norge.
Sendingen må være under to kilo og passe i postkassen. Budet henter forsendelsen på sin vanlige runde.
– Fysiske leveranser blir ikke gammeldags, det skjer bare på nye måter. De kundene som allerede har testet løsningen er superfornøyde og sier at dette dekker et behov, sier Wille.
Betaler på nett
Du betaler på nett og får en kode som du skriver på sendingen, altså et digitalt frimerke. Deretter legger du det du skal sende i din egen postkasse. Postbudet får digital melding om bestillingen, og henter sendingen din neste virkedag. Når sendingen er hentet får du SMS om dette.Tjenesten koster 15 kroner, i tillegg til prisen for digitalt frimerke. Prisen for henting er den samme uavhengig av antall som er bestilt, så lenge det får plass i postkassen. Dersom du betaler i flere omganger, skal du likevel kun bestille henting én gang.

Slik går du fram

Koden skrives for hånd øverst i høyre hjørne, der du ellers ville plassert frimerket. Koden består av tre rader, og det er viktig at du skriver radene under hverandre.
Koden er gyldig i syv dager. Det må altså sendes senest syv dager etter at du har kjøpt koden. Maksimumsmålene er: Lengde + bredde + tykkelse: 90 cm, lengde: 60 cm vekt: 2 kg
Er sendingen større eller tyngre enn dette, kan den sendes som Norgespakken.

Over to kilo

Skal du sende en pakke over to kilo, kan du ikke bruke digitalt frimerke. Pakken kan i stedet sendes som Norgespakken. Sendingen kommer frem likevel, men du får en regning i etterkant for manglende beløp og en tilleggsavgift. Da vil koden ikke være gyldig. Sendingen vil likevel komme frem, men du får en regning i etterkant for manglende beløp og en tilleggsavgift. Du kan angre kjøpet innen 14 dager. Dersom du vil angre kjøpet, kan du fylle ut dette skjemaet. Velg "Klage og reklamasjon".
Nei. Om du ønsker sporing og forsikring inkludert, kan den sendes som Norgespakken. Nei, digitalt frimerke gjelder kun for brev og små pakker som sendes innenlands.Du kan bestille inntil 40 koder per bestilling dersom format og vekt er lik. Det går helt fint. Det som er viktig er at du skriver tydelig slik at koden kan leses.