annonse

NAV flytter 520 meter til Værste

NAV flytter
NAV flytter : (Foto: Tommy Skauen)
NAV til Værste
NAV til Værste: Den korrekte adressen for nye NAV blir Jens Wilhelmsens gate 3 som også er det flunkende nye Helsehuset på Kråkerøy (Foto: Tommy Skauen)

Fredag 31.august flytter NAV Fredrikstad fra sentrum til Kråkerøy. Nærmere bestemt til Værste-området - og blir nærmeste nabo til FFK og bl.a. Wang Toppidrett.

  • Helge Bovim

Den korrekte adressen for nye NAV blir Jens Wilhelmsens gate 3 som også er det flunkende nye Helsehuset på Kråkerøy. For dem som ikke er lommekjent i den nye bydelen på Værste, går Wilhelmsens gate parallelt med Vesterelven. Eller sagt med andre ord: Hovedgaten fra den nye til den gamle Kråkerøybroa.

Byggingen av Helsehuset der flere leietagere allerede er flyttet inn, har tatt rundt regnet halvannet år. På det meste har oppimot 60-70 bygningsarbeidere vært i sving samtidig. Nå gjenstår bare finpuss og 'kosmetikk'.

Formeldt flytter NAV fredag førstkommende og er helt stengt på mandag. Etter planen er man fullt operativ med samtlige funksjoner og avdelinger allerede tirsdag 4.september. Hvilket betyr at tidsplanene holder. For dem som kan vente med sitt NAV-besøk ett par dager, vil det sikkert ikke være noen ulempe å styre unna siste arbeidsdag i det gamle bygget - og den første i det nye Helsehuset.

Bussforbindelsene fra Busstasjonen til Værste er slett ikke dårlige. I rushtiden går bussene (bl.a. til Glombo) hyppig. Korteste gangvei er ganske nøyaktig mellom 520 og 530 meter, over gangbroen på Stortorvet fra gamle til nye NAV-lokalisering.