annonse

Nye bobilplasser på Trosvik i feriemodus?

FORTSATT IKKE NOE TILBUD TIL BOBILTURISTENE PÅ TROSVIKSTRANDA
FORTSATT IKKE NOE TILBUD TIL BOBILTURISTENE PÅ TROSVIKSTRANDA: - Kjør på! Vi trenger helt klart flere p-plasser for bobil-turistene. Ute på Værste er kapasiteten sprengt, derfor er det påkrevet at vi gjør noe så snart det er mulig, uttalte en engasjert leder i Teknisk Utvalg, Hans Ek (Sp), i januar. (Foto: Tomm Pentz Pedersen)
POPULÆR BOBILPARKERING
POPULÆR BOBILPARKERING: Bobilparkeringen på Værste er populær blant rullende turister. I januar foreslo parkeringssjef Frode Samuelsen å utvide tilbudet med 20 plasser på Trosvikstranda, men turister som ikke får plass ved gjestehavna må fortsatt nøye seg med en midlertidig plass på andre siden av veien. (Foto: Tomm Pentz Pedersen)

2018 sprenger alle rekorder for campingturismen i Norge. Men i Fredrikstad foreslo rådmannen å legge ned Bevø Camping og nye bobilplasser lar vente på seg, skriver ansvarlig redaktør Tomm Pentz Pedersen.

  • Tomm Pentz Pedersen

Allerede i fjor sommer skrev vi om bestyrer Finn Harry Jensen på Bevø Camping som siden 1971 har bygd opp plassen til å bli en meget populær familiecamping – med egne midler og uten offentlig støtte har Jensen investert enormt mye arbeid og penger i en plass hvor hans mangeårige kontrakt med det offentlige, i ytterste konsekvens, betyr at plassen kan avvikles i sin nåværende form og all bygningsmasse rives. Det er staten gjennom Direktoratet for naturforvaltning, fylkeskommunen og Fredrikstad kommune som eier friluftsområdet i Bevø.


I slutten av juni ble det kjent at rådmann i Fredrikstad, Ole Petter Finess, anbefalte å avvikle campingplassen på Bevø når kontrakten med staten går ut om to år. Men formannskapet endret innstillingen fra Finess og gikk enstemmig inn for ordførerens innstilling om at driften av Bevø skal videreføres. For så vidt ikke et overraskende resultat da ordfører Jon-Ivar Nygård allerede i fjor sommer sa følgende til oss; «Det er ikke lett å gi svar på stående fot om fremtiden for Bevø, men jeg tenker det sitter langt inne å avvikle en veletablert campingplass som Bevø Camping.» For øvrig fjernet Fredrikstad kommune lekeplassutstyret på Bevø badeplass i februar på grunn av at lekeplass-apparatene og fallunderlaget ikke var i forskriftsmessig stand.


Fredrikstad har en flott og veldrevet campingplass på Kongsten. Men dette er en «bycamp». For tilreisende som ønsker et litt mer landlig miljø og et snev av sjøluft i lungene er tilbudet skralt. Enhus camping kan tilby 10-15 korttidsplasser og Bevø 20-25 plasser. Kommunen har i mange år sakket akterut når det gjelder et sjø-nært tilbud til camping- og bobilfolket, med fasiliteter som dagens ferierende ønsker seg. Da blir det helt feil å rive ned en bransje som heller bør bygges opp. Om vi noen gang får oppleve en strøm av campingturister som legger turen innom «Plankebyens Strandcamping» er nok heller uvisst – i alle fall hvis fremdriften blir på samme nivå som planen om flere bobilplasser på Trosvikstranda. I januar var både parkeringssjef Samuelsen og politiker Hans Ek overbevist om at dette tilbudet var på plass før sommerferien!