annonse

Oilers-sjef: Helt vilt å komme til Stjernen!

SPRIK
SPRIK: Klarer Stjernen å tette gapet og gjenerobre en plass i toppen av norsk hockey, eller har toget forlatt perrongen? (Foto: Dag Magnus Nielsen)
GOOD TIMES
GOOD TIMES: De som husker, Finstad, Valek, og Løvdal -spilleren, ikke markedssjefen- vet at det er mulig å fylle både hall og hockeyhjerter -også i Fredrikstad. (Foto: Dag Magnus Nielsen)
TRIST
TRIST: Færre tilskuere velger Stjernehallen etter en generasjon med dårlige resultater. (Foto: Dag Magnus Nielsen)

- Det var jo helt vilt! Allerede før Fotohjørnet åpnet var det lange køer av folk som skulle sikre seg billetter til lokalderbyet mot Sparta.

  • Dag Magnus Nielsen

Demokratens intervjuobjekt spilte i Stjernen tidlig på 90-tallet, men er nå salgssjef i Stavanger Oilers. Vi vil vite hvordan dagens motstander har gått fra å være fyllmasse til et power-house i norsk hockey.

VIDEO: Intervjuer etter Stjernen-Stavanger, Bröms, Gustafsson, Beavers på tribunen

Voldsom interesse

- Noe av det jeg husker best fra fem sesonger i Stjernen er den voldsomme hockeyinteressen. Hjemme i Stavanger var det nesten ingen som brydde seg med hockey, så kontrasten var enorm, mimrer Haukali.

Slik er det ikke i dag. Oilers kjemper i toppen foran fulle tribuner, mens her hjemme smuldrer hockeyinteressen bort i takt med Stjernehallen.

Hva skjedde?

Sjur Robert Nilsen: Ganske sikker på bedre treningskultur i Sparta

For en med perspektiv utenfra -hvor tror du det gikk galt med Stjernen og hockeyinteressen i Fredrikstad?

- Siget nedover har skjedd så gradvis at det er vanskelig å peke på en konkret hendelse, eller avgjørelse, og si «der gikk det feil». Jeg tror ikke man spesifikt kan plassere skylden hos noen -til det er problemstillingen for sammensatt og langvarig

- Med fem sesonger i rød drakt har jeg fortsatt hjerte for klubben og vil gjerne se Stjernen som en sterk klubb igjen, sier Haukali.

- Jeg tror det jobbes godt i Stjernen i dag. Klubben har gjort lurt i å bli gjeldfrie og få økonomien under kontroll i påvente av ny arena. De er også flinke til å få frem gode ungdomsspillere.

Fasiliteter

- For vår del kan jeg si at Stavanger Oilers ikke hadde vært der vi er i dag uten ny hall. Når du driver hockeyklubb konkurrerer du om folks fritid og da er det en enorm fordel å ha innbydende fasiliteter.

Det ligger vel mer bak fremgangen til Oilers enn å vri om nøkkelen i døra til på en ny ishall?

- Ja, uten tvil, men skal du få flere publikummere enn bare de hardbarka hockeysupporterne må du gjøre det innbydende å komme på kamp.

Som et aksjeselskap

- Oilers har vært heldig som har hatt eiere villige til å ta noen år med røde tall mens arena og organisasjon ble bygget. I dag drives klubben som et aksjeselskap, og selv om hockeyen er det viktigste har vi hele tiden jobbet med å utvikle tilbudet.

- Samarbeidspartnerne har fri tilgang til møterom og fasiliteter utenom hjemmekampene, og i tillegg har vi VIP-losjer. Med et slikt tilbud er det klart det blir enklere å skaffe sponsorer, forklarer salgssjefen.

"Lager" hockeyinteressen

- I DnB arena har vi årlig 10-15 store arrangementer -i tillegg til hjemmekampene. Hvis folk har hatt en positiv opplevelse hos oss etter å ha vært på Disney on Ice, er det større sannsynlighet for at de også «prøver en hockeykamp».

- En annen satsing som har gitt økning i publikumssegmentene kvinner og familier, er «konsept-kampene». For eksempel bamse-kamper for familier og Hockey on Heels for damer.

- Slike arrangement har gjort at mange har satt sine ben i en hockeyhall for første gang, og bidratt til den høye andelen av kvinner og barn vi har på tribunen. Men for at det ikke skal bli med bare det ene besøket er man avhengig av gode fasiliteter.

Arena-løft

- Jeg tror Stjernen får et stort løft når de får ny arena.

Hva kan klubben gjøre for å få opp interessen i mellomtiden?

- Samtidig som det er viktig å planlegge og bygge en organisasjon forberedt på endringene og mulighetene som følger med ny arena, må man også forvalte det man har.

- Jeg forstår at det ikke er fristende å investere mye i Stjernehallen når man skal flytte om få år, men for å utkonkurrere sofakroken og holde på publikum er det viktig å legge til rette for gode opplevelser.

Det er farlig å lene seg tilbake og la hall og fasiliteter forvitre mens man venter på en bedre hverdag. Velholdte toaletter og tilgang til kiosk uten lang kø, må ikke undervurderes, avslutter Haukali.

annonse