annonse

Populær julegrantenning

TENTE GRANA
TENTE GRANA: Alexander Hermansen ledet Julegrantenningen i gamlebyen, her instruerer han sine medhjelpere som er hentet fra Nissenatt på Isegran. (Foto: )
TROSSET RUSKEVÆRET
TROSSET RUSKEVÆRET: Tusener trosset ruskeværet og holt hevd på juletradisjon der de overværte årets julegrantenning i Gamlebyen. (Foto: Geir Andersen)
RegnFull
RegnFull: At det var en tung regnfylt søndag kunne «kremer-ene» Benjamin Liseth og Linn Michell Johansen ettertrykkelig fortelle, de hadde bare fått solgt en pølse på hele dagen. - Heldigvis har vi flere dager å selge her i Gamlebyen, forteller Linn Michell Johansen.
JEEP
JEEP: «Nissen» kjørte rundt i en gammel jeep og delte ut godterier til barnas store glede. (Foto: )
Ønsker
Ønsker: - Jeg ønsker meg en syngende fugl og leker til jul forteller Alma Josefine (6) - og jeg ønsker meg robot til jul forteller Aksel (4). Begge var helt ening at de hadde vært snille i hele år så nissen kommer til oss. Mamma, Marte Sofie Bilet nikket og var helt enig, de er faktisk kjempe snille. - Denne julegrantenningen her i gamlebyen er vår tradisjon og vi storkoser oss selv om det regner litt forteller Marte Sofie til Demokraten. (Foto: )

Tusener av publikummere trosset regnet denne første søndagen i advent og overvar årets julegrantenning i Gamlebyen.

  • Geir Andersen

Alexander Hermansen ledet julegrantenningen for åttende året på rad. På scenen hadde Hermansen med seg nissebarn fra den velkjente forestillingen Nissenatt på Isegran.

Takket alle

Hermansen takket alle som hadde møtt frem og lovet at de skulle holde høyt tempo gjennom hele julegrantenningen slik at de fremmøtte ikke skulle bli stående så lenge i regnet og fryse.

Hermansen åpnet kvelden med «så går vi rundt om en enebærbusk» og fulgte så tett på med «Glade Jul» til publikums store begeistring som svarte med allsang. Sammen skapte de en fantastisk julestemning på torget.

Publikumet talte ned til selve julegrantenningen og lyset kom på som bestilt og til stor jubel for de fremmøtte som umiddelbart begynte å rope på julenissen. Gamlebynissen kom på scenen og var med å sang «På låven sitter Julenissen» før Gamlebynissen med sine hjelpere delte ut godteposer til barna.

Det er lett å forstå at mange har julegrantenningen i Gamlebyen som en flott juletradisjon. Gamlebyen er rett og slett fantastisk vakker og stemningsfull når den er ikledd all sin julepynt, glitter og stas.