annonse

Stjernekokk fra Michelin-restaurant starter catering på Gressvik!

Gressviking
Gressviking: Robert Petersen satser på mat av ypperste klasse uten at kundene må betale det hvite ut av øyet.
Top notch
Top notch: Kjøkken og utstyr matcher Petersens filosofi om kvalitet i førersetet.
Lekkert
Lekkert: I følge Petersen vil kjøttet se like bra ut i virkeligheten som på bildet

I Storveien 77 på Gressvik satser Robert Petersen på eget cateringfirma. 39-åringen har med seg fem års erfaring fra danske Noma, -en restaurant med to Michelin-stjerner som fire ganger er kåret til verdens beste.

  • Dag Magnus Nielsen

Lokalene er nyoppussede og skinnende rene, og understreker eierens kundeløfte om uovertruffent mathåndverk og kvalitet.

Navnet

- Jeg valgte «Værk» fordi det henviser til kvalitet på en fin måte; mesterverk, håndverk, og så videre. Jeg valgte å skrive det med «Æ», jeg er jo tross alt dansk, smiler Robert Petersen og fortsetter:

- Akkurat det med Æ’ en var litt morsomt. Jeg synes bokstaven passet veldig bra i navnet, men det ble jo en utfordring å løse når jeg skaffet domene til hjemmesiden.

Satser

Top notch
Top notch: Kjøkken og utstyr matcher Petersens filosofi om kvalitet i førersetet. Foto: -

- Jeg har jobbet med mat og restauranter i nesten 20 år, og det føltes veldig riktig å starte for seg selv. Nå kan jeg velge alt fra konsept og prosess, til råvarer og smak selv. Det er en frihet man ikke har som ansatt.

- Er det litt skummelt å satse for egen maskin?

- Ja det er klart det. Jeg har veldig tro på at det kommer til å gå bra, men man vet jo ikke 100 prosent. Det er vel alltid slik at man gleder seg veldig, samtidig som man engster seg litt.

Konseptet
Lekkert
Lekkert: I følge Petersen vil kjøttet se like bra ut i virkeligheten som på bildet Foto: -

- Når kundene bestiller en av buffetmenyene velger de samtidig om maten skal leveres varm, eller om de vil stå for stekingen selv. De som går for sistnevnte løsning får med en «bruksanvisning» med detaljert fremgangsmåte, steketemperatur, og så videre, slik at resultatet blir perfekt.

- Menyen er nordisk-inspirert og rettene skal være lekre og gi en eksplosiv smaksopplevelse. I København var jeg med å utvikle et lignende konsept som har blitt veldig populært, så jeg håper det faller i smak her også.

- Jeg er ganske streng på hvilke råvarer jeg bruker, og det er helt essensielt at kvaliteten er topp. Med leverandører som Strøm-Larsen på kjøtt og Laks og Vilt på fisk, kommer kundene til å merke hvor enormt bra nordisk mat kan være, sier den engasjerte kokken, som også tilbyr kokke-utleie av seg selv.

Veien til Fredrikstad

- Hvordan havner en dansk kokk i Fredrikstad?

- Jeg var på oppdrag i Hammerfest og der traff jeg samboeren min. Etter en stund syntes både hun og jeg at mørketiden var ganske tøff, og så oss om etter et bosted lenger sør i Norge.

- En sommer kjørte vi gjennom Vestlandet og Sørlandet, men ble ikke helt bergtatt før vi kom til Fredrikstad. Her er det hyggelige folk, nærhet til kysten og best av alt, -flotte Gamlebyen