annonse

Store smil i Fredrikstad Ap

SMILER FRA ØRE TIL ØRE:
SMILER FRA ØRE TIL ØRE: -Et meningsmålingsresultat på hele 48.8 prosent ville ved et valg gitt Ap rent flertall i Bystyret, konstaterer valgkampleder Victor Kristiansen, kvinnenettverks-leder Hege Dubec, ordfører Jon-Ivar Nygård og partileder Siri Martinsen. (Foto: Shariefa Abrahams)

Verken varslersaken eller bompengeringen påvirker Fredrikstad Ap. Snarere går partiet fram på en fersk meningsmåling utført av Sentio Research.

  • Arne Børresen

Hele 48.8 prosent av velgerne foretrekker Ap viser målingen som ble presentert mandag. Det betyr at Ap ville fått 27 av Bystyrets 53 mandater og dermed rent flertall dersom målingen var et valgresultat.

Populær ordfører

-Dette er en måling som gir oss masse inspirasjon til å stå på videre. Vi har fått en tillitserklæring som vi
selvsagt må ta godt vare på, sier en tilfreds ordfører Jon-Ivar Nygård til Demokraten.
48. 8 prosent betyr en framgang for Ap på 0.5 prosent siden valget i 2015. For de to andre store partiene i Bystyret - Høyre og Frp - viser målingen -0.7 prosent for H til 15.7 og en framgang for Frp på 2.6 til også 15.7.
-Er dette et resultat som overrasker, tatt varslersaken og bompengene i betraktning?
-Jeg hadde ikke forventet noen katastrofetall som følge av disse sakene. Derimot har jeg tenkt litt over hvordan en generell slitasje kan påvirke oss etter å ha styrt i snart åtte år. Men hva gjelder bompengene så tror nok de aller fleste bilistene i kommunen skjønner at vi må betale for veiene selv om vi skal få opp standarden. Vi får jo ingenting av Staten, bemerker Nygård.
I målingen som er tatt opp blant 500 spurte får også Nygård den desidert høyeste ordfører-scoren med 42.5 prosent. Bare 15- og 11 prosent vil ha henholdsvis Truls Velgaard (H) og Bjørnar Laabak (Frp) som ny ordfører i kommunen.

-Er i bevegelse

Truls Velgaard, Høyres gruppeleder og ordførerkandidat, er ikke tilfreds med tallene i meningsmålingen:
-Dette er selvfølgelig ikke godt nok for oss. Men jeg ser likevel et interessant utgangspunkt; mens det ved forrige valg bare var rundt ni prosent som ønsket seg Peter Kuran (H) eller Bjørnar Laabak (FrP) ordfører - samtidig som Nygård hadde en respons på hele 52 prosent, så er tallene nå 42.5 prosent for Nygård, 15 prosent på meg og 11 på Bjørnar Laabak. Dette betyr jo at det er en viss bevegelse, sier Velgaard til Demokraten.   

annonse