annonse

Straffes hardt av gågate-sperring

VET IKKE
VET IKKE: Stefan Antonsen, innehaver av Stua - som for øvrig har 50 årsjubileum i år - fortviler over færre kunder og mangelfull informasjon. (Foto: Dag Magnus Nielsen)

Etter at Cewex-gården ble totalskadd i brannen for snart fire uker siden har Gågata, av sikkerhetsmessige hensyn, vært avsperret ved Subway. Det har interiørforretningen Stua merket på omsetningen.

  • Dag Magnus Nielsen

- November er en av de viktigste månedene for oss, og i år ser vi ut til å miste 20-25 prosent i forhold til i fjor.

Kort, men lang vei

Det sier Stefan Antonsen, innehaver av Stua.

- Selv om det bare er en kort vei rundt sperringen merker vi vi endringen i trafikkbildet svært godt. Det er færre drop-in kunder som kommer innom nå, enn før sperringen. Det er klart det merkes også på bunnlinjen, fortviler butikkeieren.

Lite informasjon

- Nå drar det seg mot fire uker siden brannen, og vi vet fremdeles ikke hva som skjer fremover. Den eneste informasjonen vi får er det vi leser i avisene, noe som gjør situasjonen enda mer frustrerende.

- Hverken kommunen, gårdeieren (av Cewex-bygget, red. anm.), eller politiet har fortalt oss noen ting. Det var snakk om å sette opp en slags container-løsning slik at trafikken gjennom gågata kan gå som normalt, men om det blir noe av vet vi jo ikke siden ingen gir oss noe informasjon.

Sikkerhet

- Jeg har selvfølgelig forståelse og respekt for at sikkerheten må komme først, men det er veldig vanskelig å planlegge når alt er så uvisst. Snart er det desember og julesalg, påpeker Antonsen som frykter at sperringen kan legge en solid demper på den viktige julehandelen.

Rive?

- Det siste jeg har fått med meg er at gården må rives, samt at jobben skal lyses ut på anbud. Når man tar i betraktning at det også skal søkes om rivingstillatelse før arbeidet starter, virker det dessverre som dette kommer til å ta tid, avslutter Antonsen.

annonse