annonse

Strømlinjet dopsalg til Fredrikstads ungdom

PROMO
PROMO: Merkenavn rip-off med etikett egnet til å gi innholdet et eksklusivt preg. I bakgrunnen spilles gangstermusikk.
SNUSFORNUFTIG
SNUSFORNUFTIG: En leverandør som betjener ungdom i Fredrikstad viser frem sortimentet på Snapchat.

– Det er ganske rart hvor lett det er å få tak i. Noen av kameratene mine har prøvd både hasj og MDMA, sier «Robert». Gutten Demokraten intervjuer om narkotika i ungdomsmiljøet i Fredrikstad er selv under 18 år

  • Dag Magnus Nielsen

Det mest vanlige er hasj og marihuana. Flere i vennegjengen og på skolen har prøvd å røyke hasj, men det er heldigvis ikke noen av kompisene mine som gjør det fast, forteller «Robert». Selv om han ikke har testet narkotika selv velger Demokraten å anonymisere den unge gutten.

VIDEO: Narko-Snapchat

På døra

På større fester med mye folk er det ikke uvanlig at en eller annen har med seg hasj eller marihuana – eller går sammen om en bestilling. Da får man det gjerne levert på døra, sier «Robert».

Skolegården

– Jeg vet at flere har kjøpt narkotika av medelever i skolegården. Det er ikke noe som skjer åpenlyst, men det skjer. Jeg kjenner også til at noen av de som røyker fast også selger.

- Hvordan vet ungdommene hvem de kan kjøpe av?

– Jeg tror de fleste vet om noen som bruker å ha, eller kjenner noen som kjenner noen, for å si det sånn.

– Men selv om man vet hvem som selger, kan man ikke bare gå bort og si «hei, jeg skulle hatt noe hasj». Første gang må det gå via venner, eller venners venner, hvis ikke stoler ikke dealer’n på deg.

Snapchat

– En kar som selger – jeg vet ikke hvem han er, bare at han holder til i Fredrikstad – legger ut bilder og videoklipp av dopet han selger på story’n sin på Snapchat. Der står det hva han har og hvor mye man må kjøpe om gangen.

– Det var en kompis som kjente noen som hadde kjøpt av ham. Jeg tenkte det kunne være litt morsomt å se hva han la ut og om det var sant at man kunne se film, og bilder av narkotikaen-noe det faktisk var, avslutter «Robert»