annonse

Tradisjonsrike Torp Musikkorps med utradisjonelt tilbud

Dirigerer
Dirigerer: Gisle Haus dirigerte en fullsatt sal. (Foto: )
Unikt
Unikt: Monica Bentzon skamroser Torp Musikkorps. Her sammen med primus motor Rino Andreassen. (Foto: )
Piano
Piano: Kristin Bulling (17) er litt engstelig før første saksofontime, men håper det er en fordel at hun kan lese noter. (Foto: )
Kaffe og kaker
Kaffe og kaker: Else Helland sørger for kaffe og kaker. (Foto: )

For voksne som har drømt om å lære et instrument har det ikke vært lett å finne noe tilbud. Heldigvis for dem vet Torp Musikkorps at musikkglede ikke forsvinner i takt med tenårene

  • Dag Magnus Nielsen

Asfaltplassen utenfor Torp Skole er full av biler og gymsalen er full av mennesker. Det snart 100 år gamle korpset har prøvd noe nytt.

Voksne musikanter

– Vi syntes vi måtte gjøre noe ekstra nå som det nærmet seg 100`års jubileet. Det var ikke sånn at korpset var i krise og måtte ha medlemmer, men vi så det ikke var noe tilbud til voksne som ville lære seg å spille, forteller Rino Andreassen, formann i Torp Musikkorps.

– I mai rykket vi inn annonser, delte ut flygeblader, og spredde budskapet via jungeltelegrafen, at endelig kan også voksne få en sjanse. Responsen har vært kjempebra, og vi har fått 21 påmeldte.

Striglet opplegg

Både ferske og drevne musikanter sitter på rekke og rad foran dirigent Gisle Haus når han ønsker de nye velkommen:

– Det er en herlig følelse å komme inn og se at det er så mange musikkglade mennesker at det er trangt i lokalet. Først skal vi spille en mars så dere kan se hvordan et korps fungerer, deretter deler vi inn i grupper etter hvilket instrument dere skal spille.

Når marsjen er unnagjort går aspirantene opp i klasserommene og får utdelt instrumentene de ønsker å lære.

– Alle får ta med instrumentene hjem, så de som ønsker kan øve på eget initiativ. Neste torsdag kommer det profesjonelle instruktører og det er de som vil stå for selve opplæringen, forteller Rino Andreassen, formann i Torp Musikkorps.

Unikt

– Jeg henvendte meg først til et annet korps, men de ba meg ta kontakt med Torp, sier Kristin Bulling (17). Hun har spilt piano i fire år, men hadde lyst til å lære seg et nytt instrument.

– De hadde ikke noe opplegg for ungdom og voksne, bare barn, så da jeg hørte om dette tilbudet ble jeg kjempeglad.

Hun får støtte fra Monica Bentzon som er glad over Torp Musikkorps initiativ.

– Det er helt unikt. For voksne som ønsker å lære seg å spille finnes det ikke noe tilbud som dette. Det har faktisk blitt en skikkelig snakkis i musikkmiljøet og alle synes det er et prisverdig tiltak, roser Bentzon.

Sosialt

– Det som er viktig for oss er at medlemmene har det sosialt og hyggelig, slik at de gleder seg til å komme på korpsøvelse. Kaffekoppen og noe godt å bite i er for mange en vel så viktig del som selve spillingen, sier Rino Andreassen.

– Selv om vi deltar på samlinger og spiller konserter skal det ikke være noe press å bli flinkest mulig på kortest mulig tid. Den eneste man konkurrerer med er seg selv.

– Hvis du har lyst på en flott hobby i et fantastisk miljø skal du komme til oss! Det sier Truls Stene, han har spilt siden han begynte i barnemusikken i 1957. Torp musikkorps har han «bare» vært med i siden 1979.

Primus motor

– Ta med at Rino er en knakende kjekk kar og en flott type … til å være fra Selbak, spøker Stene, og høster latter fra Rino, medlemmer, og seg selv.

At Rino Andreassen er viktig for både korps og trivsel får Demokraten høre fra flere hold.

– Hadde det ikke vært for det gode miljøet Rino har vært med å skape tror jeg ikke jeg hadde turt å begynne i korpset som godt voksen. Det er lettere å prøve noe nytt når man vet det er lov å feile, sier Rainer Thune.

– Kona mi har spilt her i mange år og jeg vet hvor godt Rino tar vare på medlemmene. Han ordner alt det praktiske når korpset skal på tur, står opp midt på natta og koker kaffe og smører baguetter, skaper trivsel, tar seg av det administrative, og mye mer.

Fortsatt åpent

Selv om påmeldingsfristen gikk ut i mai og responsen har vært overveldende, holder foreningen døren åpen enda litt til for etternølere med en uforløst musikkdrøm.