annonse

Ungdomskontaktene ikke overrasket over narko-snap

ILLUSTRASJONSFOTO
ILLUSTRASJONSFOTO: Ungdomsskoleelever utsettes for narko-promotering på sosiale medier (skolegården på bildet er ikke involvert i saken) (Foto: Dag Magnus Nielsen)

I går omtalte Demokraten hvordan narkotika promoteres til ungdom i Fredrikstad via Snapchat, samt at hjemlevering og Vipps-oppgjør ofte er en del av pakka. I ungdomskontakten er de ikke overrasket.

  • Dag Magnus Nielsen

Snap, klikk, Vipps -Narko på døra

- Akkurat den varianten har vi ikke hørt om tidligere, men jeg er ikke overasket. Vi vet at Snapchat er populært og brukes mye av ungdommen, sier Monica Knudsen, leder for ungdomskontakten i Fredrikstad Kommune.

Ungdomstrinnet

- Vi har dessverre sett en markant økning i bruk av hasj og marihuana på ungdomstrinnet den siste tiden.

- De aller fleste rus-sakene vi arbeider med dreier seg om Cannabis, selv om det også forekommer misbruk av sterkere stoffer, forteller Knudsen.

Video: Se narko snap'ene

Holdningsendring

- Holdningen til cannabis har også blitt endret, uten at vi vet helt hvorfor. Tidligere så vi at ungdom som ikke drev med hasj hadde lite å gjøre med de som røyket.

- Nå har det blitt større grad av aksept for stoffet, og det er ikke lenger uvanlig at brukere og ikke-brukere omgås i samme ungdomsmiljø. Akkurat hva denne holdningsendringen skyl

Idrett og gode karakterer

- Hasj og marihuana brukes også av godt-fungerende ungdommer med gode karakterer og idrettsinteresse, sier lederen for ungdomskontakten.

Lest denne? Statistikk viser økt narkotikamisbruk øker hos ungdom -spesielt blant de med gode sosioøkonomiske oppvekstsvilkår.

Har du noen råd til oss foreldre?

- Det er selvfølgelig viktig å fortelle ungene at man tar avstand til narkotika, men det gjelder å finne en balansegang slik at ungdommen ikke er redd for å ringe hjem eller si ifra hvis de først har gått på en smell.

- Selv om det ikke alltid kan virke sånn, viser statistikken at norske tenåringer er positive til foreldrene sine, og ønsker at vi er involvert i livene deres, avslutter Knudsen