annonse

- Uvisst hva som vil skje

UVISST
UVISST: Christer Karlsson i karakteristisk stil. Det er høyst uvisst om hans kontrakt med FBK forlenges. (Foto: TOMMY SKAUEN)

FBK-trener Christer Karlsson har markert seg i håndball-Norge. Den frittalende svensken har blitt populær både i og utenfor klubben. Til våren kan det være slutt.

  • Fredrik Johnsen B Knut Johannesen

Den populære svensken fra Göteborg innrømmer at dette kan være hans siste sesong i klubben. Ikke fordi han er lei - eller at savnet av varm lunch blir for stort - men fordi han savner familien i Sverige.

- Jeg brenner fortsatt for håndball og jeg har fremdeles mye å gi som trener. Om Fredrikstad er stedet, får tiden vise, sier Karlsson.

Løftet klubben

Han har bidratt til å løfte FBK opp fra å være et dårlig 1.divisjonslag til NM-sluttspill og spill i Europa. Det har, naturlig nok, blitt lagt merke til.

- Har du fått tilbud fra klubber i Sverige?

- Ja, men jeg kan ikke si fra hvem, sier han.

Lavere status

Nå er ikke statusen for kvinnehåndball i Sverige i nærheten av norsk nivå. Lønnsnivået er også klart lavere. Utfra våre opplysninger har CK hatt en helt grei lønn i FBK. Utviklingen og resultatene i FBK det siste året har heller ikke gitt ham dårligere kort på hånden i forhold til en ny kontrakt. Fra en klubb som er hardt prøvet økonomisk blir det selvsagt også et spørsmål om totaløkonomien.

Familien viktigst

I følge Karlsson er det kun familiære årsaker til at fremtiden er såpass usikker. Økonomi handler det definitivt ikke om.

- Det er dyrere å bo i Norge enn i Sverige. Så det kommer til å bli omtrent det samme rent økonomisk om jeg skulle trene et lag i Sverige, sier FBK-treneren.

- Folk ble overrasket

Dette er svenskens fjerde sesong i Fredrikstad, og i løpet av perioden i klubben har han fått flere tilbud fra utlandet og takket nei.

Nå kan det altså gå mot slutten, men angret har han aldri gjort.

- Alle i og rundt klubben skal vite at jeg stortrives her; det har jeg alltid gjort, fastslår Karlsson.

- Hvis du bestemmer deg for å slutte etter kontraktens utløp til våren, når vil du gi styret beskjeden?

- Så fort jeg vet hva det blir, avslutter han.