annonse

Vi fristes av det eksotiske

FASTE KUNDER
FASTE KUNDER: Alikaar Mohamed klager ikke på bananer til ni kroner kiloen hos den smilende ekspeditør, Mohamed Aadan Ali, i forretningen Bakaal. (Foto: Erik Wiggo Larsen)
NORDMENN ENKLEST
NORDMENN ENKLEST: - Norske kunder plukker sine varer og betaler hva det koster. Mine landsmenn og andre afrikanere skal diskutere pris uansett. Det har med kulturen vi er oppvokst i, sier Aadan med et smil. (Foto: )
THAI
THAI: - Alle liker thaimat. Det er vår bestselger, sier han. (Foto: )

De siste årene har flere innvandrerbutikker etablert seg i sentrum. I Bakaal i Gunnar Nilsens gate i Ambjørnsengården – tidligere Shoketten - driver Abdiwahad fra Somalia salg av frukt, grønnsaker og øvrige kolonialvarer fra Europa, Asia og Afrika.

  • Knut Johannesen

- Sjefen jobber to dager i en forretning i Oslo og er her resten av uka, forteller en smilende Mohamed Aadan Ali. Han styrer butikken når sjefen er i hovedstaden.

Mens Demokraten er på besøk er det en jevn strøm av kunder av forskjellig nasjonalitet som handler hovedsakelig frukt og grønt. I tillegg kan man motta og hente pakker via tjenesten UPS.

- UPS tjener vi ingenting på; det er en service, men det betyr jo at vi får folk inn i butikken.

- Forskjellige kulturer

Fersk frukt og grønt hentes fra hovedstaden natterstid og utvalget er det lite å si på. Det er slett ikke bare folk av utenlandsk opprinnelse som handler her.

- Stadig flere nordmenn er nysgjerrig på endel eksotiske varer. Vi har størst omsetning på varer fra Thailand; alle liker thaimat, slår han fast.

Han kan fortelle om stor skilnad på norske og utenlandske kunder.

- Vi merker de store kulturforskjellene. Nordmenn plukker de varene de skal ha, betaler hva det koster og ferdig med det. Kommer det eksempelvis en afrikansk kunde skal ofte enhver pris diskuteres og krangles om, sier han med et smil.

- Vi har vokst opp i en kultur der det er vanlig at alle priser kan prutes på. Jeg kom fra Somalia til Narvik i 2006 og har lært meg hvordan det fungerer i Norge. Fine folk i Narvik og få innvandrere, sier han med et stort glis.

Sverige «ødelegger»

Det har tatt tid å opparbeide en kundekrets og konkurransen er hard.

- UMS på Holmen er «sjefen», men det er svenskehandelen som er vår største konkurrent, innrømmer han.

- Hvordan går butikken økonomisk?

- Vi slet i starten, men det har gått stadig bedre. Vi utvider vareutvalget og kan friste med gode priser, sier Mohamed Aadan Ali.