annonse

En klassiker jubilerer

POPULÆR
POPULÆR: Marka Rundt er en virkelig klassiker blant landets terrengløp. (Foto: ROLF B. GUNDERSEN)

Flotte løpsforhold i vakkert høstvær! Det er hva Fredrikstad IF kan friste med søndag. Da er det klart for den 45. utgaven av skogsløpet Fredrikstadmarka Rundt!

  • Knut Johannesen

Skal vi noensinne snakke om en klassiker så må det  være Marka Rundt. Det 20 kilometer lange løpet i marka har alltid vært populært blant de som er glad i å løpe i terrenget, og deltagerantallet har holdt seg godt oppe de senere årene, etter en litt nedadgående trend på 1990-tallet. Per torsdag formiddag er drøyt 130 som er påmeldt. Det er selvsagt  plass til enda flere. Påmeldingen så langt viser at mange nye deltagere lar seg lokke ut på de flotte stiene og veiene i marka vår. Påmeldingen er åpen fram til fredag ettermiddag, men det er selvsagt mulig å etteranmelde seg helt fram til like før løpsstart.

Fredrikstadmarka Rundt har også tradisjon for å et eget barneløp, som starter en halv time etter hovedløpet. Da melder man seg på rett før løpet starter søndag.

Lederen leder an

Det er faktisk leder i Fredrikstad IF, Helge Sandvik, fra Vesterøy som topper adelskalenderen med 37 fullførte løp. På plassene bak finner vi Øivind Fjæraa med 36 løp, tett fulgt av Egil Holme med 34 løp og Sverre Sanengen med 33 løp, alle fra Fredrikstad IF.

I 2017 fullførte 206 løpere 20 kilometeren under tunge løpsforhold. Nu ser alt så meget bedre ut. Vinnere i fjor var  Karoline Næss, Bjerke IL, Skiskyting på 1:22:47 og Håkon Urdal, Eurofinans, Moss med 1:17:12.

annonse