annonse

FFK har inntatt tabelltoppen

BLE HELT
BLE HELT: Tim Nilsen ble den store helten med to scoringer på Skagerak Arena (Foto: Tommy Skauen)

Med 3-2-seier over Odd II inntok FFK tabelltoppen. – Endelig så er vi her, jublet tomålsscorer Tim Nilsen etter kampen.

Tom Arne Borgersen

Fredrikstad gjorde som de skulle det første kvarteret og ledet 0-1 etter at Ludvig Begby fant Tim Nilsen foran mål. Spissen kjempet inn ledelse rett foran beina til Odd-keeper Ajay Sureshkumar.

– En god start, men helt unødvendig at vi blir liggende under, mener Nilsen.

Det hadde han helt rett i.

For selv om Fredrikstad hadde kampen i sin hule hånd, ga Odds rekrutter gjestene en kalddusj med scoringer rett før og etter pause. FFK var best i banespillet, men Odd giftigst.

Utligning

Odd-spiss Tobias Lauritsen, som FFK ønsket før sesongen, gjorde forarbeidet til Marius B. Larsens utlikning, samt at han sendte Odd II i ledelsen med et skudd fra tjue meter da timen var passert.

Der og da så det vrient ut for FFK, som lørdag fikk en håndsrekning av Asker. Asker spilte 3-3 mot Raufoss, og derfor ville Fredrikstad overta tabelltoppen med seier.

– All ære for at vi klarer å holde hodet kaldt. Vi gjør de riktige tingene og vi scorer to fine mål som er etter læreboka, sier trener Per-Mathias Høgmo som sendte innpå Rocky Rexhep Lekaj til pause, og Kjell Rune Sellin tjue minutter før slutt. Begge hadde hovedroller i snuoperasjonen i Skien.

Superinnbytter

Sellin ga FFK 2-2 med kvarteret igjen å spille, og i stede for å feire med over 100 fans på Skagerak Arena, ble det satt full fart igjen etter avspark.

Rocky Rexhep Lekaj kopierte forarbeidet til 0-1 og 2-2 med et fantastisk innlegg, som Tim Nilsen omsatte til 2-3 og seier.

Med to minutter igjen å spille, ble det tid for jubel sammen med supporterne.

– Det er klasse over alle tre scoringene, sier Nilsen som puttet sitt tiende mål for sesongen.

– Det er uheldig å komme under 2-1. Drittmål å få i mot, i hver fall når de går opp i ledelse på et slikt mål. Vi vet at vi har scoret tre mål i snitt siden i sommer, så vin visste at scoringene ville komme, legger treneren til.

Med tabelledelse og sju kamper igjen før status skal gjøres, så skal det nullstilles.

– Nå handler det om å fortsette med det vi er god på, samt å nullstille foran hver kamp, sier Høgmo, som startet i garderoben etter kampen.

– Det er ikke vrient å nullstille, men det blir vanskelig hvis vi ikke gjør det, legger Høgmo til.

Allerede neste helg står Fram på motsatt banehalvdel, et Fram-mannskap som blant annet vant 3-0 over Moss. Deretter blir det trolig en seriefinale borte mot Raufoss helgen etter.