annonse

FSK-gutta allerede på snø

TIDLIG
TIDLIG: FSK-brødrene Herman og Jakob Gløersen på årets første kunstsnø på Natrudstilen på Sjusjøen der brødrene tilbragte høstferien. På tidligere skiføre enn noen gang. (Foto: PRIVAT)

Tidligere enn noen gang er FSK-gutta på snø. Både brødrene Herman og Jakob Gløersen og Jørgen Stigen har allerede startet skisesongen i kunstsnø-løypa på Natrudstilen på Sjusjøen.

  • Helge Bovim

Vi skriver bare starten på oktober, men snart en uke har kunstsnøen ligger på fjellet - rundt 900 moh ikke langt fra Lillehammer. På Natrudstilen ved Sjusjøen har man nemlig både lagret enorme hauger snø fra i fjor - og produsert ny kunstsnø i varmegrader!

Allerede på årets første skitur møtte FSKs Jørgen Stigen den gamle mester Bjørn Dæhli på reklameoppdrag i kunstsnø-løypa ovenfor Lillehammer. Jørgen testet skiføret, Dæhli var mer opptatt av sin nye kleskolleksjon.

- Litt for løst og litt for mye puddersnø som vi kaller "sløsj", fortalte Herman Gløeren (19) - FSK-junioren som var første mann ut sammen med bror Jakob i høstferien. Herman gikk ut skigymnaset ifjor - men studerer nå på Lillehammer. Jakob går fortsatt på Wang Toppidrett på Kråkerøy.

 - Nå er forholdene litt bedre. De er helt OK til å være så tidlig, selv om det er litt løst oppover og i krappe svinger, sa Jørgen Stigen som testet snøforholdene og egen form mandag. Siste års junior Jørgen fra Kråkerøy fikk 'kyssesyken' i sommer, men er nå nesten tilbake i full fres. 

Jørgen gikk også ut skigymnaset på Hamar ifjor, men bor fortsatt i Mjøsbyen sammen med Mads Arnesen. Der skivinteren inklusive kunstsnøen, er nesten syv måneder lang. I år altså fra 8.oktober og trolig til langt over påske i 2019. Nå er han 30% student på NTNU på Gjøvik og 70% skiløper. En perfekt mix for en langrennsløper med store ambisjoner. Hele 7-8 av FSKs ski-juniorer har lagt ned store trenings-doser i sommer og har et flott grunnlag foran vintersesongen.

annonse