annonse

Lippert leder VM-liga'n - to medaljer på to dager

VM-SØLV
VM-SØLV: Jørgen Lippert fikk VM-sølv i sitt aller første forsøk. Her før start der vakre alpetopper omkranser VM-stadion i Obergoms øverst i Rhônedalen. (Foto: Privat)

Jørgens andre VM-medalje på to dager viser igjen at han har prikket inn formen perfekt. Ingen andre av gutta fra 30 nasjoner i Jr-VM har to medaljer. Lippert har sølv og bronse på to renn.

  • Helge Bovim

Ti km klassisk i tirsdagens junior-VM ble en ny, fenomental opptur for Jørgen Lippert. Etter sølv-medaljen på sprint og utladningen etter hans "livs løp" søndag, var det ikke ventet at 19-åringen skulle kjempe helt i toppen i dag. Men den gang ei.

Rundt to km fra mål kunne det se ut som om kampen om de 4-5 første plassene var kjørt for Rådegutten. Men så tok han seg sammen og leverte en forykende sluttspurt inn til bronse. Litt under halvminuttet fra seier.

For de fire norske gutta ble det nær storeslem på VM's andre distanse i solsteken 1350 moh i sveitseralpene. Med gull, bronse, 4. og 5.plass - bare en russer kilte seg inn i den norske seiersdansen - valset de fire gutta over finner og svensker.

Ingen kunne stoppe Hope

Jon Rolf Skamo Hope fra Hyen IL i Nordfjord tok gullet 9 sek. foran russer Ardasjev som hadde ledelsen flere ganger. Men Hope hadde også fordelen av å starte etter alle de andre favorittene.

Jørgen var 29 sekunder fra gull og hadde 17 løpere bak seg på startlisten. 4.plass gikk til Harald Østberg Amundsen, Asker SK 10 sek bak Lippert. 5.plassen tok Kjelsås' Håvard Moseby 40 sek bak Hope.

Det er åpenbart at Norge fortsatt har verdens beste rekruttering i langrenns-idretten, iallfall på guttesiden. De norske jentene ble uten medaljer og kom helt i skyggen av gutta idag.

Jørgen går nok stafetten også

Alt tyder nå på at Jørgen nå også får gå stafetten på lørdag over 4 x 5 km. Der Norge ikke kan unngå å være storfavoritter. Men "stafett-er-stafett" og mye skjer før den tid.

Torsdag er det 2 x 10 duathlon med skibytte. Om Jørgen skal gå den distansen også, blir nok ikke klart før på hviledagen i morgen. Gleden over den enorme VM-suksessen kan han dele med familijen på plass i vakre Obergoms. Mor, far og bror er i Sveits i "Påskeværet" - og heier på Jørgen. 

For de spesielt interesserte så går Junior-VM "live" og gratis på arrangørenes egen webb-TV. Der kan du se de gjenstående løpene pluss U23-VM som går parallelt samme sted i Obergoms og Kandersteg. Ja, både hopp og kombinert også.

annonse