annonse

Sponsorsvikt på en million

TRIST
TRIST: Stjernen fikk en lei knekk av naboen i sesongens første møte mellom rivalene. (Foto: Tommy Skauen)

Stjernen kan få en knalltøff start på årets hockeysesong. I året da oppturen skulle starte har sponsorene sviktet klubben og et sviende 1-5 nederlag i premieren mot Sparta på hjemmebane gjør det ikke lettere.

  • Knut Johannesen

- Dette var året vi skulle ta steget oppover. Klubben er gjeldfri, vi ansatte en ny mann på markedssida, fikk inn et virkelig stort navn på trenersida og vi skulle begynne å selge inn Arena Fredrikstad. Og hva skjer? Vi skulle skaffe inn tre millioner ekstra i sponsorkroner. I stedet opplever at sponsorer svikter oss og vi går en million kroner i «minus» på sponsorsida, forteller nestleder Jon Petter Pettersen på klubbens medlemsmøte.

- Forstå det den som kan.

- Hva oppgir sponsorene som forklaring?

- Det er mange forskjellige grunner vi blir møtt med. Alle sikkert legitime, men vi må medgi at det var skuffende.

Ikke penger å handle for

For kort tid siden ble aksjonen «Folkets Spiller» igangsatt. Det har så langt ikke gitt tilnærmelsesvis den sum man ønsker.

- Det ser dessverre ikke ut som om det slår an hos folk. 90 personer med et par hundrelapper hver blir nok for få og for lite i denne sammenheng, sier Pettersen.

- Den centeren vi har jobbet for å hente har vi ikke penger til per dags dato. Det må vi forholde oss til, poengterer nestlederen.

Det er heller ikke enkelt å samle inn midler til en spiller supporterne ikke aner hvem er. På den annen side er det problematisk for klubben å tilby kontrakt til en spiller så lenge man ikke vet hva man har til rådighet. Slik er ståa per dags dato. Torsdag er det ny poengsjanse når Storhamar kommer på besøk. Et Storhamar-lag som tapte 1-2 hjemme for Stavanger i første serierunde.